Skip to main content.

Shell EcoPackJune 20, 2018

Ecopack

Denna nyhet ger oberoende verkstäder mer flexibilitet

Univar lanserar snart Shell EcoPack på den nordiska marknaden. Det är ett system som är speciellt utformat för att frigöra både utrymme och kapital för oberoende verkstäder.

 Dagens bilar ställer strängare krav på de oljor som används, och det kan göra det svårt för mindre och oberoende verkstäder som arbetar med ett brett utbud av bilmärken. För att ständigt ha olja tillgänglig som omfattar det mesta av marknaden, betyder det vanligtvis många stora oljefat. Det tar både fysiskt mycket plats och binder upp mycket kapital för de oberoende verkstäderna.

Med Shells nya EcoPack-lösning får du samma fördelar i ett mycket mindre paket – vilket gör systemet både ekonomiskt och fysiskt mer flexibelt.

– EcoPack är speciellt utvecklad av Shell för de oberoende verkstäderna. Här har du plats för fem olika 20-litersbehållare som täcker de flesta behoven på marknaden med ett litet fotavtryck, säger Business Development Manager på Univar, Thomas Lausen.

Systemet har redan testats på några pilotkunder i Danmark med goda resultat, och i början av mars kommer EcoPack även att vara tillgängligt för Shell-kunder i Norge, Danmark och Finland.

EcoPack-lösningen är också enkel och snabb att använda. De medföljande behållarna rymmer fem liter, och den praktiska pipen minimerar spill. Behållarna fylls upp på bara 43 sekunder så att man alltid kan behålla effektiviteten på verkstaden.

Vid lanseringen kommer dessa oljor att vara tillgängliga i EcoPack-storlek:

  • Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30
  • Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30
  • Shell Helix Ultra Prof. AF 5W-30
  • Shell Helix Ultra Prof. AP-L 0W-30
  • Shell Helix Ultra Prof. AP-L 5W-30
  • Shell Helix Ultra Prof. AR-L 5W-30
  • Shell Helix Ultra Prof. AV-L 0W-30
  • Shell Helix HX8 ECT C3 5W-30

Kaj Christensen Automobiler A/S, en del av Bosch Car Service:

Inte bara en Subaru-återförsäljare, men eftersom vi nu har Bosch Car Service kan vi betjäna alla bilmärken. I det sammanhanget har vi haft möjlighet att testa EcoPack från Shell och vi är mycket nöjda med lösningen. Återkopplingen från mekanikerna är att den är enkel och effektiv att använda, och att det till och med är en snygg lösning som dekorerar verkstaden.

Med EcoPack har vi tillgång till alla oljor vi behöver på ett billigt och miljövänligt sätt. Nu behöver vi inte ha stora fat ståendes. Istället kan vi beställa 20-litersbehållare för att möta behoven hos bilmärken som behöver mer specialiserad olja. På så sätt sparar vi tid och pengar, vilket också gagnar våra kunder.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fyra gånger per år skickar vi ut vårt e-nyhetsbrev som innehåller spännande produktnyheter och reportage om våra kunder inom smörjmedelsindustrin.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.