Skip to main content.

Nya Shell Rimula Ultra 5W-30April 14, 2016

Shells dieselmotorolja för tunga fordon håller lastbilsförarna på vägen. Shell Rimula Ultra 5W-30 med Dynamic Protection Plus Technology ger utmärkt skydd mot motorslitage, oavsett väg- och väderförhållanden.

Shell Rimula Ultra är Shells mest avancerade dieselmotorolja för tunga fordon. Branschstandarderna för motoroljans prestanda utvecklas ständigt, så denna produkt har tagits fram för att möta de senaste standarderna och specifikationerna från ACEA, MAN och Mercedes-Benz gällande slitageskydd och renhet. Den rekommenderas särskilt till högt klassade motorer som motsvarar utsläppskraven i Euro 5 till 6.

Bättre skydd
Den skyddar mot motorslitage för att hålla kunderna på vägen under färden mot deras verkliga mål. Premiumoljorna i Shell Rimula-serien är utformade för att ge överlägset slitageskydd [1] även under svåra körförhållanden.

Shell Rimula Ultra är framtagen med Shells Dynamic Protection Plus-teknologi. Denna unika kombination av Shells PurePlus-teknologi (Shells egen gas-to-liquid-process) och den nya Adaptive Additive-teknologin innebär ett antal fördelar:

  • Utmärkt slitageskydd i all slags terräng och i alla väderförhållanden, vilket bidrar till lång motorlivslängd
  • Utmärkta oljeflödesegenskaper vid låga temperaturer bidrar till att göra motorn mer lättstartad i kalla klimat
  • Utmärkt oljeoxideringskontroll bidrar till att skapa viskositetsstabilitet och därmed förlänga oljelivslängden, samt till att motverka lagerkorrosion och motoravlagringar
  • En förbättring av bränsleekonomin med upp till 2 % [2] bidrar till att minska bränslekostnaderna
  • Shell Rimula Ultra uppfyller och överträffar prestandakraven för de högsta oljebytesspecifikationerna från många viktiga europeiska och amerikanska OEM-tillverkare [3]

Bevisat värde
Prestandan hos nya Shell Rimula Ultra med Dynamic Protection Plus-teknologi har tydligt bevisats i branschen och i motortester enligt OEM-specifikationer, samt i försök under realistiska motor- och fordonsdriftsförhållanden.

Under krävande tester har Shell Rimula Ultra uppvisat utmärkt prestanda i motorer med EGR i API CJ-4-specifikationen, t.ex. Mack T-12 (blykorrosion, kolvrings- och cylinderfoderslitage), Cummins ISB (ventilstyrningsslitage under svåra sotförhållanden) och Caterpillar 1 N (kolvrenhet).

Genom att hjälpa motorerna till jämn gång under alla förhållanden kan Shell Rimula Ultra 5W-30 med Dynamic Protection Plus-teknologi minska risken för haverier och begränsa tiden och kostnaden för underhåll. Viktigast av allt är att den bidrar till att hålla fordonet på vägen längre och därmed ökar lönsamheten för ägaren.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fyra gånger per år skickar vi ut vårt e-nyhetsbrev som innehåller spännande produktnyheter och reportage om våra kunder inom smörjmedelsindustrin.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.