Skip to main content.

Hyundai väljer ShellMay 31, 2018

Hyundai och Shell har samarbetat globalt i flera år, och i Skandinavien är samarbetet särskilt nära med Univar, distributör av Shells smörjmedel, samt norska Andreas Mikkelsen, som just blivit en av Hyundais förare i Rally World Cup.

– Vårt samarbete med Hyundai startade 2015 och har fungerat mycket bra. Vi har bland annat en egen Hyundai-märkt Shell Helix-olja som används över hela världen, säger Thomas Lausen, produktchef på Univar i Danmark.

De olika bilmärkena har vissa krav som oljeproducenterna måste uppfylla, och Hyundai har valt Shell som global partner. Därför har Shell också utvecklat en Helix-olja märkt Hyundai, och som fler och fler också använder i Skandinavien.

– För Hyundai Danmark är det viktigt att erbjuda högkvalitativa produkter till våra återförsäljare och slutkunder. Därför är vi nöjda med det globala samarbetet mellan Hyundai och Shell. Därför är det också både glädjande och naturligt att erbjuda naturgasbaserade smörjmedel från vårt Shell-nätverk till våra Hyundai-kunder, även i Danmark, säger Kim C. Kristensen, Aftersales Director i Hyundai Danmark.

Kristensen betonar att den unika kvaliteten Shell levererar stödjer värdet av Hyundai-varumärket.

På Univar har vi ett engagerat lag som verkligen brinner för uppgiften. Samtidigt är Univars ansträngningar avgörande för att vi uppfyller våra mål för försäljning av Shell-produkter.

Bidrar till marknadsföringsmaterial och know-how
Förutom att tillhandahålla smörjmedel bidrar Univar även med marknadsföringsmaterial till de Hyundai-återförsäljare som ingår i avtalet. Inte alla Hyundai-återförsäljare samarbetar med Univar och Shell idag, eftersom flera också är återförsäljare till andra bilmärken. Men allt fler har gått över till Shell, även i Norge.

Vi undertecknade ett nytt avtal med Hyundai i Norge i fjol och har också träffat avtal med fler och fler återförsäljare. Vi arrangerade också ett event med några Hyundai-återförsäljare när vi besökte Rally VM i Tyskland 2017, säger Helge Johnsen, sales manager lubricants för Univar i Norge.

Shell har varit huvudpartner för Hyundais VM-team i rally i flera år och det var en glad nyhet för alla i Skandinavien när norska Andreas Mikkelsen tecknade för Hyundai under 2018-säsongen.

Det är extra roligt att följa en skandinav som Mikkelsen i en Shell-sponsrad Hyundai i rally. Jag tror också att Mikkelsen kommer att kämpa för VM-guld i år, avslutar Johnsen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fyra gånger per år skickar vi ut vårt e-nyhetsbrev som innehåller spännande produktnyheter och reportage om våra kunder inom smörjmedelsindustrin.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.